Kreditna linija EIB - 50 miliona evra za investicije

Crédit Agricole Banka potpisala je ugovor o kreditnoj liniji sa Evropskom investicionom bankom u vrednosti od 50 miliona eura za finansiranje malih, srednjih i velikih preduzeća.

Imajući u vidu da se finansiranje navedenih projekata obavlja sredstvima obezbeđenim od strane Evropske investicione banke, svaki krajnji korisnik će moći da iskoristi finansijsku povoljnost u kamatnoj stopi u minimalnom iznosu od 50 baznih poena.

Neophodni uslovi za podnošenje zahteva za kredit

Za kredit mogu aplicirati mala, srednja i velika preduzeća koja u trenutku podnošenja zahteva za kredit imaju manje od 250 zaposlenih, odnosno do 3.000 stalno zaposlenih za preduzeća srednje tržišne kapitalizacije.


Korisnici kredita

Mala srednj i velika preduzeća, u skladu sa kriterijumima Evropske investicione banke.


Grace period

Za mala preduzeća 2 godine.

Za preduzeća srednje tržišne kapitalizacije 4 godine.


Iznos

Minimalan iznos kredita 40.000,00 EUR.

Maksimalan iznos kredita 12.500.000 EUR, u zavisnosti od potreba i kreditne sposobnosti korisnika.


Namena

Kupovina, proširenje ili renoviranje materijalne imovine (osim kupovine zemljišta).

Ulaganje u nematerijalnu imovinu (troškovi planiranja, finansiranja i razvoja u fazi izgradnje materijalne imovine; troškovi u vezi sa istraživanjem i razvojem; uspostavljanje mreža distribucije na domaćem ili tržištima EU).

Izmena generacijske strukture ili promene raspoređivanja radnika u okviru preduzeća za nesmetano obavljanje privredne aktivnosti (ograničenje u slučajevima kad je SME istovremeno i kupac i lice koje je predmet prodaje te iznos koji ne premašuje iznos od 1 MEUR). EIB ne finansira preuzimanje preduzeća.

Za projekte čija vrednost ne prelazi 25.000.000 EUR.